NCAP
Pin It
 

Chevrolet Captiva – Više snage. Više praktičnosti. Više mogućnosti.

Nova Captiva je porodični SUV spreman na sve izazove. Čiste linije, naglašene redizajniranim prednjim i zadnjim delom, odišu bezvremenskom elegancijom i pravim odnosom snage i praktičnosti. Uz to je visoko funkcionalna i svestrana: sa 7 sedišta spremna je za sve izazove. 

 

Stil sa svrhom

Moćna promena ispod haube reflektovana je u svrsishodnom dizajnu spoljašnjosti Captive.

This website requires Adobe Flash player. You can get the Adobe Flash player by using the button below.

Get Adobe Flash player

Pogledajte ovaj snimak. On pokazuje šta mislimo kada kažemo stil sa svrhom. Obratite pažnju na funkciju farova „follow-me-home“ kao i ovde pokazana LED zadnja svetla.

 

Čisto uživanje u vožnji

Ispog izvajane haube ćete naći jedan od četiri snažna motora – motora koji koriste najnoviji ručni ili automatski šestostepeni menjač za moćnu, a u isto vreme laganu vožnju.

Benzinski motori

Motori Captiva modela imaju brojna tehnološka poboljšanja. Među njima je i varijabilno inteligentno upravljanje ventilima na našem 2,4-litarskom ECOTEC benzinskom motoru sa dvostrukim bregastim vratilom u glavi motora, koji dostiže 167 ks i ubrzanje od 0-100 km/h za samo 10,5 sekundi.

Dizel motori

Ponuda naših dizel motora takođe neće razočarati. U ponudi je 2,2-litarski motor sa turbo punjenjem i snagom od 163 ili 184 ks, kao i sa Start-Stop funkcijom i ručnim menjačem. Dobra ravnoteža performansi i uštede goriva.

Transmisija i opcije u vožnji

Bez obzira da li se odlučite za ručni ili automatski šestostepeni menjač, ili konfiguraciju sa prednjim ili sa pogonom na sva četiri točka po potrebi, znajte da je stajni trap Captive usavršen za pojačanu dinamiku vožnje, poboljšano skretanje u krivinama, te za impresivnu okretnost, pružajući Vam prijatnu vožnju tokom svakog putovanja.

 

Prostrana unutrašnjost visokog kvaliteta sa izuzetnim prostorom za skladištenje

Captiva ima tri reda varijabilnih sedišta koja se mogu prilagoditi, kako vožnji većeg tereta, tako i smeštaju do 7 osoba. Prostor za vozača i suvozača hladi dvozonska klima. Svi se osećaju udobno.

  • Bogat prostor za skladištenje i inteligentna izrada
  • Nova Captiva ima prekidač za startovanje motora bez upotrebe ključa
  • Grejana prednja sedišta i dvozonski klima uređaj
  • Visoko kvalitetna izrada i materijali
Zoom
 

Bezbednosne karakteristike Captive – 5 NCAP zvezdica

Captiva ima šest vazdušnih jastuka – dvostruke prednje i bočne jastuke za vozača i suvozača i vazdušnu zavesu za putnike koji sede do prozora na zadnjim sedištima. Sigurnosni pojasevi u tri tačke, sa zatezačima i graničnicima pojasa, vode brigu o putnicima na prednjim sedištima, dok su ISOFIX donji ankeri pričvršćeni za spoljna sedišta u drugom redu, kako bi se olakšalo brzo i sigurno montiranje dečijih sedišta.

Održavanje sigurnosti na samom na putu je takođe prioritet. Dobro je znati da Vas sistem kontrole proklizavanja (Traction Control System) drži na mestu, da elektronska kontrola stabilnosti (Electronic Stability Control) eliminiše preupravljanje i zanošenje, a da je sistem pomoći pri kočenju (Brake Assist System) u pripravnosti da smanji razdaljinu kočenja u hitnom slučaju. Sve ove sigurnosne karakteristike su deo standardne opreme.

Još jedna inteligentna novina na novoj Captivi je sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist).

This website requires Adobe Flash player. You can get the Adobe Flash player by using the button below.

Get Adobe Flash player

Pogledajte ovaj snimak da biste videli kako funkcioniše.

Vožnja nizbrdo je takođe lakša zahvaljujući našem sistemu za pomoć pri spuštanju nizbrdo (Descent Control System). To je tehnologija koja automatski usporava vozilo na strmoj nizbrdici, što znači da ne morate toliko da pritiskate kočnicu.

 

Dodatna oprema

Kao vozilo sa raznovrsnim paketom vozačke opreme, Captiva je najbliža kompletnom terencu koliko je to moguće. Znamo da svi vole da daju lični pečat svom automobilu i da svi kupci zainteresovani za ovakav tip automobila nemaju isti stil života ili potrebe. Upravo tu leži lepota dodatne opreme.

Da biste saznali više o Captiva dodatnoj opremi, molimo kontaktirajte lokalni Chevrolet prodajni salon ili preuzmite Captiva katalog dodatne opreme.

Niste zainteresovani za ovaj model? Uporedite modele!
All links are external and will open in a new window.