Politika privatnosti i kolačići

Ovaj vebsajt je vođen od strane Chevrolet Central and Eastern Europe Kft. 2040 Budaörs, Szabadság út 117, u nastavku: “Chevrolet”.

 

 

1. Intelektualna svojina

Sav materijal objavljen na ovoj web stranici predstavlja intelektualnu svojinu Chevrolet-a. Ovaj materijal ne sme se kopirati ili reprodukovati izuzev u meri u kojoj je potrebno da bi bio viđen online. Bez obzira na to, možete štampati kompletne stranice na ovom websajtu za ličnu upotrebu. Povremeno Vam možemo dozvoliti da skinete pozadine, čuvare ekrana i ostale materijale sa web stranice.

2. Postavljanje linka za web stranicu

Ukoliko želite da date link za ovu web stranicu, to mora biti link za naslovnu stranu.

3. Tačnost informacija na ovoj web stranici

Informacije objavljene na ovoj web stranici su namenjene klijentima Chevrolet-a u Srbiji i ne mogu se primenjivati na druge zemlje. Preduzećemo sve razumne napore kako bi obezbedili tačnost i ažuriranost sadržine ove web stranice ali ne prihvatamo nikakvu odgovornost za potraživanja ili gubitke koji su nastali zbog oslanjanja na sadržinu ove web stranice. Za specifikaciju prozvoda u Vašoj zemlji, molimo Vas kontaktirajte Vašeg Chevrolet dilera.

4. Šta radimo sa informacijama koje nam dostavljat

Chevrolet brine o Vašoj privatnosti. Chevrolet ne prikuplja nikakve podatke na osnovu kojih se može identifikovati Vaša ličnost (kao što je Vaše ime, adresa, broj telefona, ili E-poruka, “Lični podaci”) ukoliko ih ne date dobrovoljno. Ukoliko ne želite da Vaši lični podaci budu prikupljani, molimo da ih ne dajete.

Chevrolet neće proslediti Vaše lične podatke trećim licima za njihove nezavisne potrebe bez Vaše prethodne saglasnosti. Chevrolet želi da koristi Vaše podatke uz Vašu prethodnu saglasnost kako bi Vas obaveštavao o novim proizvodima, uslugama, posebnim ponudama i kako bi mogao da proceni i poboljša nivo usluge. Ukoliko ne želite da se ovo dogodi, molimo kontaktirajte nas kao što je objašnjeno dole. Ukoliko ne želite da dobijate bilo kakve dodatne informacije, molimo Vas označite odgovarajuću kućicu na dnu formulara koji se nalazi na web stranici pre nego što pošaljete svoje lične podatke.

5. Elektronska komunikacijas

Kako bismo mogli da Vam pošaljemo informacije koje odgovaraju Vašim zahtevima i interesovanjima “klik na- URL” opcija je data u okviru sadržine naših E-poruka. Klik na-URL nam omogućava da pratimo i prikupljamo informacije o tome da li ste otvorili E-poruku i na koje linkove date u E-poruci ste kliknuli. Prikupljeni podaci nam pomažu da utvrdimo Vaša interesovanja i izbegnemo slanje nepotrebnih poruka našim klijentima.

Ukoliko ne želite dodatnu komunikaciju, ili želite da budete uklonjeni sa naše mejling liste, molimo Vas idite na link za odjavljivanje koji će biti dat u svakoj elektronskoj brošuri koju primate od nas.

Potrudićemo se da izbrišemo ovu informaciju iz naših trenutnih fajlova.

6. Promotivne aktivnosti

Ukoliko uđete na konkurenciju, nagradne igre ili neki drugi oblik promocije, tada možemo upotrebiti lične podatke koje ste nam dali kako bismo pospešili rad tih programa.

7. Linkovi za spoljne web stranice

Naša web stranica takođe može sadržati linkove za druge Chevrolet web stranice ili web stranice naših dilera, ovlašćenih servisera, drugih povezanih društava ili web stranice društvenih medija. Kada kliknete na takav link u okviru naše web stranice, molimo imajte u vidu da te web stranice imaju svoju sopstvenu politiku zaštite podataka i da ne možemo prihvatiti bilo kakvu odgovornost za te web stranice. Molimo proverite njihovu politiku zaštite podataka pre nego što date bilo kakve lične podatke ovim web stranicama.

8. Prikupljanje i upotreba podataka

Informacije koje automatski prikupljamo i skladištimo u log fajlovima na Vašem kompjuteru uključuju adresu Vašeg Internet protokola (IP), tip pretraživača i jezičko podešavanje, operativni sistem, internet provajdera (ISP) i podatke o vremenu i datumu.

Ove informacije koristimo kako bismo efikasno uredili našu web stranicu, naučili više o ponašanju naših posetilaca na našim web stranicama, analizirali trendove i prikupili demografske podatke o našim korisnicima u celini. Prikupljene informacije mogu biti korišćene u okviru našeg marketinga, reklama i komunikacije.

Ukoliko zajedno sa ličnim podacima, koristimo i podatke koji nisu lični, te podatke tretiramo kao lične podatke sve dok se nalaze zajedno.

9. Upotreba kolačića

Chevroletova web stranica, E-poruke, online usluge, oglasi i interaktivne aplikacije mogu koristiti “kolačiće” i druge tehnologije kao što su web svetionici i piksel pločice.

“Kolačić” je samo tekstualni niz informacija koje naš web server šalje u fajl sa kolačićima na pretraživaču koji se nalazi na hard-disku Vašeg kompjutera. To dozvoljava našoj web stranici da zapamti ko ste Vi kada je uspostavljena konekcija između web servera i web pretraživača. Glavna svrha kolačića je da identifikuje korisnika i dozvoli našem web serveru da Vam predstavi prilagođenu web stranicu koja će Vaše iskustvo prilikom posete web stranici Chevroleta učiniti prilagođenom Vašoj ličnosti i dozvoliti nam da bolje odgovorimo Vašim individualnim potrebama.

Chevrolet i naši partneri takođe koriste kolačiće i druge tehnologije da zadrže lične podatke koje dobijamo kada koristite našu web stranicu, aplikacije i online usluge. Ovo se postiže, naprimer, zadržavanjem informacija koje ste nam ranije dali u web formi.

Na ovoj web stranici se koriste dve vrste kolačića:

  • Privremeni kolačići: ovo su privremeni kolačići koji ostaju u fajlu sa kolačićima u Vašem pretraživaču dok ne napustite web stranicu. Ovi kolačići će takođe nestati ukoliko ne pristupite sajtu u nekom vremenskom periodu.
  • Otporni kolačići: ovaj tip kolačića ostaje u fajlu sa kolačićima na Vašem pretraživaču u mnogo dužem vremenskom periodu.Taj vremenski period će zavisiti od izbora koji napravite u podešavanju Vašeg internet pretraživača. Otporni kolačići dozvoljavaju da informacija bude preneta web serveru svaki put kada neko poseti web stranicu. Otporni kolačići su takođe poznati kao kolačići pratioci.
10. Kolačići trećih lica

Chevrolet može povremeno koristiti usluge trećih lica, oglašivača, radi oglašavanja i praćenja naše marketinške komunikacije. Ovi oglašivači koriste kolačiće radi merenja efektivnosti oglasa i personalizacije sadržine oglasa. Informacije koje mogu biti prikupljene od strane trećih lica-oglašivača uključuju podatke o geografskoj lokaciji ili podatke o kontaktu kao što je imejl adresa.

Politika zaštite podataka ovih oglašivača daje više informacija o njihovoj upotrebi kolačića. U slučaju da želite da znate više o politici ovih trećih lica u vezi korišćenja podataka možete posetiti websajt Network Advertising Initiative koji takođe daje informaciju kako da ih “izbegnete”.

11. Web svetionici i pikseli

Naše web stranice i imejl komunikacija mogu sadržati elektronsku sliku poznatu kao web svetionik ili piksel pločica. Web svetionici i piksel pločice se prvenstveno koriste od strane tehnologija trećih lica kao što je Google Analitika radi praćenja aktivnosti posetilaca na našem sajtu.

12. Osposobljavanje i blokiranje kolačića

Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete kolačiće promenom podešavanja u Vašem internet pretraživaču. Molimo Vas konsultujte uputstvo za pretraživač ili posetite web stranicu About Cookies kako biste naučili više o tome kako da promenite podešavanje Vašeg pretraživača.

Molimo Vas imajte u vidu da određene opcije na web stranici Chevrolet-a neće biti dostupne kada onesposobite kolačiće.

13. Kontaktirajte nas u vezi zaštite podataka

Ukoliko imate neke dileme ili pitanja u vezi naše politike zaštite podataka ili imate pitanja kako obrađujemo Vaše lične podatke možete nas kontaktirati na našu imejl adresu ili broj telefona ispod. Takođe nas možete kontaktirati ukoliko želite da pristupite Vašim ličnim podacima ili želite da ih ispravite, blokirate ili uklonite. Upotrebićemo sva sredstva da postupimo po Vašem zahtevu.

DRAFTFCB Afirma (Chevrolet Serbia) Cara Dušana 42, 11 000 Beograd
0800 35 35 35
info-rs@chevrolet-crm.com

09.12.2011